Alles over veiligheidsschoenen en werkschoenen

Veiligheidsschoenen van A tot Z

VLAANDEREN – In deze blog post informeren we je als werkkledij specialist graag over alles wat met veiligheidsschoenen te maken heeft. Om jouw werk zorgvuldig en comfortabel uit te kunnen voeren moet je jouw voeten de bescherming gunnen die ze verdienen. Daar er bij het aankopen van de ideale werkschoen heel wat komt kijken, bespreken we in dit artikel de hedendaagse werkschoenen van a tot z.

Alles over veiligheidsschoenen en werkschoenen

Werkschoenen voor dames en heren

Ons aanbod veiligheidsschoenen bestaat uit werkschoenen voor dames en heren. Het tijdperk dat men uitsluitend schoenen voor heren of unisex modellen op de markt bracht is al lang voorbij. Omdat vandaag de vraag en verwachtingen van de consument terecht een stuk hoger liggen, maken de werkschoen fabrikanten stevig werk van specifieke dames modellen. Daar zijn wij als veiligheidsschoenen winkel en specialist natuurlijk zeer tevreden mee. De dames veiligheidsschoenen zijn hoofdzakelijk minder breed dan de heren modellen, ook de neus is vaak een stuk eleganter van vorm. De veiligheidsschoenen voor vrouwen zijn geschikt voor verschillende beroepen. Zo zijn er dames werkschoenen voor de logistieke, zorg en horeca sector, maar uiteraard ook voor de bouw, installatie en beveiligingsberoepen.

Veiligheidssklassen en materialen

Ons assortiment werkschoenen bestaat uit S1, S2, S3, S1P en SB veiligheidsschoenen. De meerderheid is gemaakt van leder, microfiber, suède, volnerf leder of gevet nubuck leder. Daarnaast voldoet onze collectie aan de meest recente EN-normen en idealen op het gebied van arbeidsveiligheid. De EN-normen stroken met de Europese wetgeving die betrekking heeft op alle persoonlijke beschermingsmiddelen. Je kunt er dus op vertrouwen dat de veiligheidsschoenen van Wear And Work voldoen aan alle hedendaagse eisen. De onderstaande tabel biedt een overzicht van de verschillende veiligheidsklassen.veiligheidsklassen veiligheidsschoenen

Welke veiligheidsschoenen voor welk beroep?

Het is van groot belang dat je een veiligheidsschoen aankoopt die voldoet aan jouw activiteiten en het beroep dat je uitoefent. Er zit een opmerkelijk verschil in het materiaal, de veiligheidsnorm en de modellen. Wear And Work heeft werkschoenen voor de bouw, installatie, transport en logistieke sectoren maar ook voor de zorg, horeca en voedselindustrie. Voor de metaalindustrie of voedselproductie is een minimale veiligheidsklasse S2 verplicht. In de bouw is er dan weer een veiligheidsnormering S3 verplicht.veiligheidsklassen per sector of beroep

Verschillende soorten veiligheidsneuzen

Veiligheidsneuzen zijn er in verschillende materialen. De meeste veiligheidsschoenen zijn voorzien van een stalen neus. Daarnaast zijn er ook werkschoenen met een veiligheidsneus van glasvezel of composiet. Omdat we regelmatig de vraag krijgen of werkschoenen met een neus van glasvezel of composiet even veilig zijn, zetten we de voor- en nadelen even op een rij. Veiligheidsschoenen met een veiligheidsneus van glasvezel of composiet zijn even veilig als werkschoenen met een stalen veiligheidsneus. Elke veiligheidsschoen dient dezelfde testen te ondergaan en moet voldoen aan de hedendaagse normen. Wanneer kies je nu voor een werkschoenen met een stalen neus? En wanneer kies je voor composiet of glasvezel?

Voordelen van een stalen veiligheidsneus

Het grote voordeel van veiligheidsschoenen met een stalen neus is dat ze een  directe impact meteen absorberen. Dat is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld activiteiten uitoefent in de metaalindustrie of zware industrie. Veiligheidsschoenen met een stalen neus beschermen je tenen tegen het stoten, maar ook tegen voorwerpen die op je voeten kunnen vallen. Veiligheidsschoenen met een S1P, S2 en S3 veiligheidsklasse beschermen je tenen tegen een impact van 200 joule.

Voordelen van een composiet of glasvezel neus

Werkschoenen met een neus van composiet of glasvezel zijn een stuk lichter dan diegene met een stalen neus. Verder worden ze ook niet gedetecteerd door detectiesystemen en zijn ze roestvrij. Dit maakt deze werkschoenen perfect voor beveiliging of bewakingsmedewerkers. Daarnaast is er ook de betere isolatie tegen koude en warmte, wat drastisch bijdraagt aan het draagcomfort van de werkschoen.

Welke veiligheidsschoen moet je nu kiezen?

Informeer zeker eerst bij je werkgever naar wat er in het bedrijf wordt voorgeschreven. Voor een aantal beroepen zijn werkschoenen met een stalen neus de beste keuze, terwijl veiligheidsschoenen met een neus van composiet of glasvezel voor een aantal andere sectoren een betere oplossing kunnen bieden. Werk je met zware voorwerpen of materialen dan raden wij nog steeds een stalen neus aan. Wil je een zo hoog mogelijk draagcomfort? Kies dan voor een glasvezel of composiet neus.

De nieuwste trend: veiligheidssneakers

Veiligheidsschoenen dragen we steeds in functie van een maximale bescherming voor onze voeten. Dat wil echter niet zeggen dat we er niet modebewust mogen bijlopen. De veiligheidssneakers van Wear And Work zijn veiligheidsschoenen die voldoen aan alle veiligheidsnormen en er even modebewust uitzien als sneakers of sportschoenen. Ze zijn bovendien ook nog eens zeer licht in gewicht wat iedere professional waardeert. Dankzij deze nieuwe trend werk je veilig, in stijl en met een maximaal draagcomfort dat voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.