Nieuwe Resolute veiligheidsschoenen collectie Sixton Peak

Nieuw: Sixton Peak Resolute collectie

De nieuwste Sixton Peak Resolute collectie biedt een revolutionair concept dat is ontwikkeld samen met D30. Het zijn veiligheidsschoenen met een extreem hoog schokabsorberend vermogen (+30%). Tevens wordt ook de stabiliteit en de ondersteuning van de voet bij iedere stap verbeterd door gebruik van StabilActive en Dynamic(HC)control (+50%). Dit resulteert in een unieke ervaring op het gebied van draagcomfort en bescherming voor de totale levensduur (100%) van de werkschoen. Bovendien staan deze veiligheidsschoenen garant voor minder vermoeide voeten en klachten aan voeten, knieën, heupen en de rug.

Dier- en milieuvriendelijke werkschoenen

De Resolute lijn is een dier- en milieuvriendelijke schoenencollectie. Deze veiligheidsschoenen zijn namelijk leder-vrij en de lijmen zijn op waterbasis. De voering, inlegzool, veters en labels zijn gemaakt van gerecycleerde petflessen.

Wat maakt deze veiligheidsschoenen uniek?

D30®

De D30® demping beschermt tegen en vermindert belastingpieken tot wel 300 newton. D3O® absorbeert energie en voert energie af welke ontstaat bij iedere stap. Dit zorgt ervoor dat de belasting minder krachtig doorwerkt in de rest van het lichaam dan bij gebruik van standaard schuimdemping.

Hielstuk

Verder is er in de Resolute werkschoenen een contrefort verwerkt. Dit is een kunststof kap verwerkt in de voering of aan de buitenzijde rondom de enkels. Deze positioneert de voeten op de juiste manier op de zool, geeft stabiliteit en voorkomt verzwikking. Daarnaast beschermt het de enkels bij impacts van buitenaf.

Microfiber

De upper is van Microfiber met een rubberen of een suède look. Microfiber kunt u vergelijken met een soft shell jas. Qua trekkracht, slijtvastheid en ademend vermogen is het vergelijkbaar met leder. Microfiber is duurzaam, onderhoudsvrij, licht van gewicht en biedt qua design vele mogelijkheden.

Veiligheidsneus

De veiligheidsneus bestaat uit een mix van glasvezel en kunststof en de veiligheidszool is van Kevlar. Hierdoor zijn de schoenen licht van gewicht, buigzaam en minder gevoelig voor kou en warmte. De verwisselbare comfortabele inlegzool die zich naar de voet vormt is zacht, ademend, slijtvast, antibacterieel en heeft een goede schokdemping. De Resolute lijn biedt een allround sportieve werkschoenenlijn met een geïnjecteerde kruipneus en een goede PU/PU SRC antislip loopzool met een subtiel hakje/laddergrip.

Veters

De vetermodellen worden standaard geleverd met twee kleuren veters zodat je hem kunt af stijlen naar jouw wensen.

Sixton Peak Resolute veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen